Könyvelő - Adótanácsadó blogMi lesz a cafeteriával jövőre?

Mi lesz a cafeteriával jövőre?

A 2019. évi Szja törvény erőteljes átalakuláson ment keresztül a cafeteriát illetően, a béren kívüli juttatások, az egyes meghatározott és az adómentes juttatások köre is lényegesen megváltozott.

ADÓMENTES JUTTATÁSOK:
Az adómentes juttatások közül néhány elem 2019-től jövedelemként adózik, ez azt jelenti, hogy a juttatott összeget jövőre a munkáltatónak számfejteni kell, és a szükséges járulékokat, adókat meg kell fizetni utána, mind a munkavállalónak, mind pedig a munkáltatónak. Vagyis a juttatás értékét a munkavállaló béréhez hozzá kell adni, és azzal együtt számfejtve kell az adóelőleget, járulékokat, illetve a szocho-t, szakképzési hozzájárulást megfizetni.

Ilyen juttatás lesz jövőre a sportrendezvényre, vagy kulturális eseményre szóló belépő, a mobilitási célú lakhatási támogatás, vagy a lakáscélú támogatás is.

A korábbiak közül az óvoda, bölcsődei szolgáltatás térítése marad adómentes.


Szüksége van egy jó Könyvelőre?
Nálunk jó helyen jár!


Könyvelőink a cégalapítástól kezdődően teljeskörű könyvviteli szolgáltatást, bérszámfejtést, adóbevallások elkészítését és minden kapcsolódó adminisztrációt elvégeznek, tanácsadással segítik munkáját. A könyvelés nálunk többet jelent.

Maradt kérdése?


Írja meg üzenetét vagy kérje ajánlatunkat!

Érdekel, Ajánlatot kérek